Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в

...
Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в
Коментари Харесай

Драма прати Борусия на полуфинал в ШЛ

Борусия (Дортмунд) изигра незабравим мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. " Жълто-черните " съкрушиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя " Сигнал Идуна Парк " и с общ резултат 5:4 продължиха напред. Марсел Забитцер беше огромният воин за немския отбор с двете си асистенции и решаващия четвърти гол. В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който елиминира Барселона, предава Спортал. 

Домакините направиха доста мощно първо полувреме и взеха задатък с попадения на Юлиан Брант (34`) и Ян Маатсен (39`). Атлетико отвърна при започване на втората част и изравни след автогол на Матс Хумелс (49`) и попадение на Анхел Корея (64`). Последната дума обаче имаха футболистите на Един Терзич. В 71-ата минута Никлас Фюлкруг се разписа за 3:2, а в 74-ата Забитцер довърши мадридчани.

Атлетико беше в серия от три следващи победи във всички надпревари. Последната от тях беше реализирана срещу Жирона и с нея " дюшекчиите " се утвърдиха на четвъртата позиция в Ла Лига. Испанският гранд имаше упоритостта да откри място в огромната четворка на Шампионската лига за първи път от 2017 година.

Джейдън Санчо не игра срещу Борусия (М), само че през днешния ден се завърна в титулярния състав. Карим Адейеми и Никлас Фюлкруг допълваха офанзивното трио на домакините, а голмайсторът от дуела в Мадрид Себастиан Алер не съумя да се възвърне в точния момент и въобще не беше в групата. В средата на терена си партнираха капитанът Емре Джан и Марсел Забитцер, а малко пред тях действаше Юлиан Брант, който бе предпочетен пред Феликс Нмеча. На вратата застана Грегор Кобел, а защитната четворка още веднъж оформиха Юлиан Риерсон, Матс Хумелс, Нико Шлотербек и Ян Маатсен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР